mandag 11. mai 2009

Noe alle burde ha blitt veldig opprørt over



En rapport fra et internasjonalt tribunal av menneskerettsdommere slår fast det vi har visst lenge: Israels brutalitet under deres angrep på Gaza ved nyttårstider slår veldig mye, uansett hva man måtte sammenligne med. Når man tar i betraktning at dette er en vedvarende tilstand blir det helt forferdelig å tenke på, og man blir nærmest lamslått av at verdenssamfunnet, at menneskeheten som helhet kan finne seg i at slike hendelser og handlinger finner sted uten å gjøre mer enn symbolhandlinger for å stanse det.

Finn Lynghjem har, sammen med andre jobbet med rapporten, en rapport som bekrefter våre verste anelser om det israelske maktapparatet og deres behandling av palestinerne.

Konklusjonen er klar og utvetydig: Det er bevist at Israel bedrev krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten under de massive angrepene på sivile palestinere. Komiteen mener også at israel har bedrevet folkemord, men er litt i tvil om det fordi de ikke kan bevise noe om israelerne hensikter, kan ikke bevise forsett hos israelernes ledere, noe jeg reagerer litt på, da jeg synes at de nevnte ledernes hensikter er helt klare.

Mads Gilbert, legen som var der nede under slaktingen sier til TVNorge at israelske soldater drepte barn med vilje. Mange øyenvitneskildringer bekrefter det, også at barn ble skutt fra kloss hold.

Lynghjem, som blant annet har vært dommer ved ankedomstolen for krigsforbrytelser i Bosnia og Hercegovina sier at han følte seg hensatt til Sarajevo i 1996 og det som verre er.

1400 palestinere døde som følge av de israelske kamphandlingene. Minst 850 var sivile. 300 av dem var barn. Lynghjem legger til:

- Det var barn helt nede på 3-4 måneders stadiet som ble drept. Noe sier meg at her var man ikke ute etter militære. Dette var ren terror. Det var også en stor andel jenter som ble drept. Det er en måte å utrydde fremtidige generasjoner på. Dette var fremtidige palestinske mødre.

Andre tall underbygger at israelerne slett ikke bare var ute etter Hamas, slik de påstod:

• Over 3000 hjem ble helt ødelagt, og over 11 000 hjem skadet.
• 215 fabrikker og 700 private bedrifter ble delvis eller helt ødelagt.
• 15 sykehus og 43 helsesentre ble skadet eller ødelagt.
• 28 offentlige bygninger og 60 politistasjoner ble ødelagt eller skadet.
• 30 moskeer ble ødelagt og 10 skadet.
• 10 skoler ble ødelagt og 168 skadet. Tre universiteter og høyskoler ble ødelagt, mens 14 ble skadet.
• 53 FN-bygninger ble skadet.

Tallene taler for seg selv.

Det er vanskelig for meg bare å skrive om dette, spesielt med tanke på hvilken støtte Israel har i det norske og internasjonale samfunnet. Jeg synes det er helt utrolig at folk kan være så blinde. Det er flott at norske og belgiske advokater jobber med å bringe israelske ledere for retten. Langt flere bør gjøre det og langt mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar